12 Ekim 2010 Salı

KÖTÜNÜN İÇİNDEKİ İYİ, İYİNİN İÇİNDEKİ KÖTÜ...HER BİRİMİZ BELKİ…




Kararlarımız var, önyargılarımız, öngörülerimiz/önyargılarımız var, bildiklerimiz, bilmediklerimiz, bildiğimizi sandıklarımız, hiç bilemeyeceklerimiz…ve daha milyonlarcası.. Tüm bunlara rağmen suçlamalarımız,yargılamalarımız, mahkum etmelerimiz var...Kendimizden bihaber olmalarımız ve haberdar sanmalarımız… Ve daha nelerimiz, nelerimiz..

Kötülüklerimiz var mesela, iyiliklerimiz.. Mutlu edicez derken aklımıza gelmeyecek başka can yakmalarımız,can yakıyoruz sanırken mutlu ediş/oluşlarımız var.. Sevmelerimiz, sevmemelerimiz, istemelerimiz, istememelerimiz, ifade etmelerimiz, etmemelerimiz, keşke etmeseydimlerimiz.. keşke etseydimlerimiz…. "Keşke" demeyelim derken pişmanlıklarımız.. Pişman olmayalım derken duyarsızlaşmalarımız.. Ama hep daha insan olmalarımız..

Varmaya çalıştığım şudur ki; tüm bunlar her birimizle birlikte..Her birimizin önünde ya da arkasında..Bazen daha iyi oluyoruz birilerine göre, bazen daha kötü...Çünkü birileri de her birimiz.. İyiliğimiz belki kötülüğümüzden.. Bazı günse kötü görünmelerimiz iyiliğimizden..Sukunetimiz şeffaf kalmak istemelerimizden.. Sözcüklerimiz saklamak istediklerimiz…Korkularımız…. Seçmelerimiz.. Vazgeçtiklerimiz…Biz.. Bel(li)ki her birimiz…

Fotoğraf:Ş.Yunus Erdem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder