13 Mart 2012 Salı

YAKILDIK EY HALKIM UNUTMA BİZİ!! 12-13 MART 2012

• Bu yazı depresif anlardan çıkmıştır…Gayet dağınıktır, üzüntü ve kaygıyla yazılmıştır.Dün –bugün birbirine karışmıştır.Dostça hissedenlere, anlamak isteyenlere özeldir.


Ne güzel günler yaşıyoruz…Bugün, Ahmet Şık ve Nedim Şener tahliye edildi..Ne kadar harika…375 gün kapalı kalmamışlarcasına seviniyoruz…Mutlu son…!!! Kötünün iyisi tabi, ya “bir” gün daha kalsalardı… Düşünsenize bir güne neler sığar, ve bir gün neler alıp götürebilir bizden… Özgürce bir nefes almak, o nefesin bir ana sığması ne inanılmazdır aslında…

Yeri geldiğinde tek bir an bile yaşamsal olabilirken, bir habercinin bir günde neler yapabileceğinden korkulur elbet…

Ahmet Şık’ın kardeşi açıklamasında tam kelimeleri hatırlamasam da; temel olarak diyor ki,

“…annem, babam yaşlılar...onlara anlatmakta çok zorluk çektim…mahkeme, yargı, hakim avukat …hala inanıyorlar, anlam veremiyorlar…”

…Adalet…hukuk..evrensel, tarihi kavramlardır…Toplumsal hayatta çok şey ifade etmişlerdir ve eminim edeceklerdir de…Bizlere bu kelimelerin gerçek anlamlarını unutturan günlerdeyiz...Hukuk tarihine bir yara olarak işlenecek günlerde…Basılmamış kitapların suç unsuru ilan edildiği yıllar olmuş diyecek birileri…Gazeteciler düşünceleri, kalemleri yüzünden cezaevindeyken, onların çoğu “tecavüzcü ya da hırsız” diye dünya basınına açıklama yapan siyasetçiler varmış diyecekler..ve diyecekler ki bu siyasetçiler, dünyanın saltanattan cumhuriyete geçişine saygı duyduğu, bir mucizenin yaratıldığı, temelleri ışıl ışıl olan bir ülkede yetişmiş!!!

….Derken bu yazı dünde kalmış ve ben dün yazarken uyuyakalmışım..Ve öngörememişim bugün nasıl bir güne uyanacaklarını..Halbuki çok zor değildi bunu öngörmek, böyle bir haberin ancak kötü bir haber karşılığında verildiğini düşünmek.. hatırlamak istememişim...

Bugün ülkemde katliam zamanaşımı nedeniyle suç olmaktan çıkmış…37 insanımız yanmış ve firari olan beş sanık zamanaşımından yırtmış katliamdan…Katliam alelade bir suç mudur? Eğer suçsa, -ki bence “suç” kelimesi dahi kifayetsiz kalmaktadır bu tanım için.- işin “esas” ı unutularak, usulen düşebilecek bir davaya mı konudur bu suç?

Gerçekten acı çektik biz bugün….Yanan 37 cana ağlayan, adliye kapısında elleri yüreklerinde bekleyen ve insan canı bu kadar ucuz mudur diyen vicdanlı bir insan kalabalığına biber gazı ile müdahale edildiği an utandık ülkemizden ve daha da kötüsü korktuk geleceğimizden, insan geçinenlerden….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder